Web Analytics Made Easy - Statcounter

تاریخ روز داروساز در تقویم ایران پنجم شهریور هر ماه و روز بزرگداشت شیمی‌دان بزرگ ایرانی، محمد بن زکریای رازی است.

به گزارش ایمنا، روز داروساز فرصت مناسبی برای یاد آوری و تجلیل از نقش مهم و تعیین کننده جامعه داروسازان پر تلاش در چرخه نظام تامین سلامت، بهداشت و درمان کشور است که با هدف بزرگداشت مقام دانشمند بزرگ ایرانی محمد بن زکریای رازی و داروسازان زحمتکش کشور به این نام نامگذاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ روز داروساز ۱۴۰۱ تاریخ روز داروساز در تقویم شمسی ۱۴۰۱ با روز شنبه ۵ شهریور سال ۱۴۰۱ برابر است. تاریخ روز داروساز در تقویم قمری با روز شنبه ۲۹ محرم سال ۱۴۴۴ برابر است. تاریخ روز داروساز در تقویم میلادی با روز شنبه ۲۷ آگوست سال ۲۰۲۲ برابر است. علت نامگذاری روز ملی داروساز

محمد بن زکریای رازی از نخستین دانشمندانی بود که از دانش شیمی در علم پزشکی استفاده کرد و به همین دلیل او را پدر داروسازی و شیمی کاربردی نامیده‌اند. شورای عالی انقلاب فرهنگی جمهوری اسلامی ایران نیز به پاس بزرگداشت مقام این فیلسوف بزرگ و قدردانی از زحمات فراوان وی در پیشرفت علم داروسازی، روز پنجم شهریور را به عنوان روز بزرگداشت این شیمیدان بزرگ ایرانی و روز داروساز نامگذاری کرد.

زندگی نامه زکریای رازی

زکریای رازی با نام کامل ابوبکر محمد بن زَکَریای رازی در سال ۲۴۳ هجری شمسی در ری به دنیا آمد. او در جوانی عود می‌نواخته و گاهی شعر می‌سروده است. بعدها به زرگری و سپس به کیمیاگری روی آورد و در سنین بالا علم پزشکی را آموخت. وی دانشمند، همه‌چیزدان، پزشک، فیلسوف و شیمی‌دان قرن سوم ایران بوده و از نخستین افرادی است که از دانش شیمی در علم پزشکی استفاده کرد؛ به همین دلیل او را پدر داروسازی و شیمی کاربردی نیز می‌نامند. این دانشمند بزرگ به کاشف الکل، نفت سفید و اسید سولفوریک یا همان جوهر گوگرد نیز مشهور است. رازی بیش از ۵۶ کتاب در زمینه‌ی پزشکی، شیمی، فلسفه، کیهان شناسی، منطق و ریاضیات تالیف کرده است. زکریای رازی در آخر عمرش نابینا شد، درباره علت نابینا شدن او روایت‌های مختلفی وجود دارد؛ ابوریحان بیرونی علت کور شدن رازی را کار مداوم با مواد شیمیایی مانند بخار جیوه دانسته است. رازی در سال ۳۰۴ هجری شمسی در شهر ری دار فانی را وداع گفت. مکان اصلی آرامگاه رازی تا امروز ناشناخته مانده است.

تاریخچه نامگذاری روز داروساز

از سال ۱۳۵۴ جامعه داروسازان ایران نام گذاری روزی به نام روز داروساز را دنبال می‌کرد. در سال ۱۳۵۵ برای نخستین بار روز ۵ شهریور توسط جامعه داروسازان ایران به عنوان روز داروساز نامگذاری شد. در روز ۵ شهریور ۱۳۵۶ در باشگاه دانشگاه تهران مراسمی برای این مناسبت برگزار شد و همچنین از تمبری که به منظور بزرگداشت این مناسبت طراحی شده بود رونمایی شد. با این حال این روز در تقویم درج نشد و رسمیت نداشت. پس از انقلاب و با پیگیری‌های بسیار جامعه داروسازان که به انجمن داروسازان ایران تغییر نام داده بود، سرانجام در سال ۱۳۷۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به پیشنهاد تعیین روزی به نام داروساز و درج آن در تقویم موافقت نشان داد و روز پنجم شهریور برای نخستین بار در تقویم سال ۱۳۷۹ جمهوری اسلامی ایران به نام روز داروساز درج شد.

روز جهانی داروساز چه روزی است

فدراسیون بین‌المللی داروسازی (FIP) طبق نتیجه آرا که در اواخر سال ۲۰۰۰ انجام گرفت روز ۲۵ سپتامبر (۳ مهر) را روز داروسازی نام گذاری کرد. این روز با هدف بزرگداشت و تقدیر از تلاش‌های داروسازان در درمان بیماری‌ها و حفظ سلامتی جوامع انسانی برگزار می‌شود.

داروساز یعنی چه؟

داروساز یا دکتر داروساز شخص متخصصی است که در زمینه‌های تحقیقات، فرمولاسیون و تولید محصولات دارویی انسانی، دامی و فراورده‌های آرایشی و بهداشتی فعالیت می‌کند. داروسازان در دانشگاه تحت آموزش قرار می‌گیرند تا مکانیسم‌های گوناگون اثرات، عوارض جانبی و تداخلات و راه‌های بهینه سازی آن‌ها را درک کنند. به همین دلیل آن‌ها باید به دانش‌های بسیاری از جمله کالبدشناسی، شیمی و بیوشیمی، فیزیولوژی و پاتوفیزیولوژی، گیاه‌شناسی، سم شناسی، آنالیز و تشخیص کمی و کیفی و همچنین کاربرد دستگاه‌ها و تولید صنعتی و مدیریت آشنایی داشته باشند.

داروسازی چیست؟

داروسازی علم بهداشت را با علوم شیمی متصل می‌کند و یکی از مشاغل زیر شاخه پزشکی است.

معرفی رشته داروسازی

رشته داروسازی یکی از سه رشته برتر و محبوب شاخه علوم تجربی است که هر ساله داوطلبان زیادی را به خود اختصاص می‌دهد. این رشته نقش مهمی در رابطه با تولید و ساخت دارو، بررسی وضعیت دارو در بدن انسان و موجودات زنده و هم چنین میزان تأثیر دارو در سلامت جامعه و کم کردن بحران‌های بیماری‌زا ایفا می‌کند. از دیگر نقش‌های یک دکتر داروساز فرموله کردن ماده یعنی تبدیل ماده به قرص، کپسول، شربت و… که برای بیمار قابل مصرف باشد، است.

کد خبر 592341

منبع: ایمنا

کلیدواژه: روز داروسازی روز داروساز داروسازی داروسازی بالینی انتخاب رشته داروسازی زکریای رازی تولد زکریای رازی داروسازی رشته چه روزی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق جامعه داروسازان زکریای رازی محمد بن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۰۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ رهبر انقلاب به نامه رییس سازمان تبلیغات

به گزارش «تابنک» به نقل از مهر، رهبر معظم انقلاب در پاسخ به نامه حجت‌الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در خصوص جزئیات حرکت هم‌افزای ملی زندگی با آیه‌ها، نکات زیر را مرقوم فرمودند:

بسمه تعالی

کار قرآنی در شمار مبارک‌ترین کارهای اسلامی و جهادی است. مراقب باشید در نیمه‌ی راه رها نشود.

پیگیری نکردن کارها و روزآمد نکردن برنامه‌ریزی‌ها آفت بزرگ سرفصل‌های شوق‌انگیز است.

در باب قرآن، کار لازم ابتدایی، فهم معانی کلام خداوند است و البته حفظ هم بسیار مهم است.

گفتنی است؛ پویش ملی زندگی با آیه‌ها با محوریت حفظ موضوعی آیاتی از قرآن کریم در ماه رمضان با مشارکت بیش از ۱۰ میلیون نفر و محوریت ۳۰ آیه کلام الله مجید برگزار شد.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) رئیس دانشگاه شهید بهشتی: در اتفاقات ۱۴۰۱، پلیس ایران وارد هیچ دانشگاهی نشد
  • اعلام معرفی پذیرفته شدگان مرحله اول مصاحبه دکتری تا دهه اول خرداد
  • جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)
  • ۵۳ نکته از نامه‌ای برای زندگی
  • پاسخ رهبر انقلاب به نامه رییس سازمان تبلیغات
  • معرفی برترین ها در سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم
  • نامه سرگشاده رئیس دانشگاه رازی خطاب به رؤسای دانشگاه‌های آمریکا
  • عدم پرداخت خسارت کشاورزان زرندی از سال ۱۴۰۱
  • در هیچ مکتبی به اندازه اسلام به حقوق زنان توجه نشده است
  • در هیچ مکتبی به اندازه اسلام به حقوق زنان توجه نشده است.